Today.ua

Найсмачніший грузинський салат з горіховою заправкою: секретний рецепт шеф-кухарів з Тбілісі

Надзвичайно смачний і ароматний овочевий салат з горіховою заправкою подають у всіх ресторанах Тбілісі та інших міст Грузії. Блюдо користується величезною популярністю, завдяки пряним горіховим ноткам.

Грузинський салат з овочів з горіховою заправкою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У глибоку миску наріжте кружальцями огірки, томати розріжте навпіл і порубайте півкільцями. Якщо помідори дрібні, то їх можна порізати часточками. Всипте в ємність з овочами півкільця ріпчастої цибулі. Зелень добре промийте під проточною водою, обсушіть та подрібніть гострим ножем. Перекладіть в миску з овочами.

У чашу блендера складіть порізані довільно невеликими шматочками перець чилі (без насіння і плодоніжки), зубчики часнику і заздалегідь підсмажені волоські горіхи. Подрібніть до однорідної пасти, додайте оцет і трохи води, ще раз збийте.

Заправка повинна вийти за консистенцією, як сметана. Підготовлені овочі перекладіть в красивий салатник і полийте горіховою заправкою. Відразу ж подавайте до столу.

Смачного!

Приготуйте також смачний холодний борщ, який відмінно доповнить меню в спекотну пору року. Рецепт страви дуже простий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ