Голубці вийдуть смачними, якщо капуста буде м'якою та соковитою, а не твердою. Досвідчені кулінари знають, як правильно підготувати листя, яке створить з начинкою єдину композицію.
Буває так, що голубці виходять "дерев'яними" - через капусту, яку господиня не змогла довести до потрібного стану. Голубці вийдуть смачнішими, якщо готувати їх із молодої капусти з тонким і соковитим листям.
Краще зупинити вибір на невеликих качанах, які легко розбирати і використовувати для формування голубців. Добре промийте овочі і видаліть неякісне верхнє листя.
Налийте в каструлю достатньо води, щоб вона накрила капусту. Додайте по чайній ложці солі, оцту та лимонної кислоти. Закип'ятіть воду та відправте туди головки, накрийте кришкою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Капуста повинна проваритися в окропі всього дві хвилини, після чого акуратно зніміть з неї пропарене листя. Виріжте грубі ділянки та приступайте до приготування голубців. Начинку для голубців з рису та м'ясного фаршу можна урізноманітнити не лише обсмаженими морквою та цибулею. Можна додати трохи тертого сиру або обсмажених грибів.
Голубці краще робити маленьким або середнього розміру – такі буквально "змітають" зі столу. Тушити їх потрібно в соусі з вершків та томатного соку чи пасти. Подавайте страву зі сметаною та дрібнорубленою зеленню. Смачного!
Немає часу та бажання довго возитися з традиційними голубцями? Приготуйте ліниві – простий рецепт представлений тут.