Секрет у капусті: як приготувати голубці, які “тануть“ у роті

Голубці вийдуть смачними, якщо капуста буде м'якою та соковитою, а не твердою. Досвідчені кулінари знають, як правильно підготувати листя, яке створить з начинкою єдину композицію.

Секрет у капусті: як приготувати голубці, які “тануть“ у роті - today.ua

Буває так, що голубці виходять "дерев'яними" - через капусту, яку господиня не змогла довести до потрібного стану. Голубці вийдуть смачнішими, якщо готувати їх із молодої капусти з тонким і соковитим листям.

Краще зупинити вибір на невеликих качанах, які легко розбирати і використовувати для формування голубців. Добре промийте овочі і видаліть неякісне верхнє листя.

Налийте в каструлю достатньо води, щоб вона накрила капусту. Додайте по чайній ложці солі, оцту та лимонної кислоти. Закип'ятіть воду та відправте туди головки, накрийте кришкою.

Капуста повинна проваритися в окропі всього дві хвилини, після чого акуратно зніміть з неї пропарене листя. Виріжте грубі ділянки та приступайте до приготування голубців. Начинку для голубців з рису та м'ясного фаршу можна урізноманітнити не лише обсмаженими морквою та цибулею. Можна додати трохи тертого сиру або обсмажених грибів.

Секрет у капусті: як приготувати голубці, які “тануть“ у роті Голубці краще робити маленьким або середнього розміру – такі буквально "змітають" зі столу. Тушити їх потрібно в соусі з вершків та томатного соку чи пасти. Подавайте страву зі сметаною та дрібнорубленою зеленню. Смачного!

Немає часу та бажання довго возитися з традиційними голубцями? Приготуйте ліниві – простий рецепт представлений тут.