Голубці вийдуть смачними, якщо капуста буде м'якою та соковитою, а не твердою. Досвідчені кулінари знають, як правильно підготувати листя, яке створить з начинкою єдину композицію.
![Секрет у капусті: як приготувати голубці, які “тануть“ у роті Секрет у капусті: як приготувати голубці, які “тануть“ у роті - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2022/06/golubtsy-kuaua-768x450.jpg)
Буває так, що голубці виходять "дерев'яними" - через капусту, яку господиня не змогла довести до потрібного стану. Голубці вийдуть смачнішими, якщо готувати їх із молодої капусти з тонким і соковитим листям.
Краще зупинити вибір на невеликих качанах, які легко розбирати і використовувати для формування голубців. Добре промийте овочі і видаліть неякісне верхнє листя.
Налийте в каструлю достатньо води, щоб вона накрила капусту. Додайте по чайній ложці солі, оцту та лимонної кислоти. Закип'ятіть воду та відправте туди головки, накрийте кришкою.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Капуста повинна проваритися в окропі всього дві хвилини, після чого акуратно зніміть з неї пропарене листя. Виріжте грубі ділянки та приступайте до приготування голубців. Начинку для голубців з рису та м'ясного фаршу можна урізноманітнити не лише обсмаженими морквою та цибулею. Можна додати трохи тертого сиру або обсмажених грибів.
Голубці краще робити маленьким або середнього розміру – такі буквально "змітають" зі столу. Тушити їх потрібно в соусі з вершків та томатного соку чи пасти. Подавайте страву зі сметаною та дрібнорубленою зеленню. Смачного!
Немає часу та бажання довго возитися з традиційними голубцями? Приготуйте ліниві – простий рецепт представлений тут.