Секрет у соусі: як приготувати ліниві вареники по рецепту Євгена Клопотенко

Автор: Леся Ловіцька

Ліниві вареники – страва, добре знайома нам із дитячого садка. Їх раніше часто робили мами та бабусі, щоб порадувати малюків. Обід можна приготувати з новим смаком. Для цього український кулінар Євген Клопотенко радить використати секретний інгредієнт.

Секрет у соусі: як приготувати ліниві вареники по рецепту Євгена Клопотенко - today.ua

Відомий шеф-кухар створює соус із сметани та сезонних фруктів. Саме він надає лінивим вареникам дивовижних смакових відтінків. Можна також використовувати заморожені ягоди, а усунути їхню кислинку – за допомогою солодкого компонента.

Вам знадобляться для тіста:

  • 300 г жирного сиру;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 6 ст. л. борошна;
  • цедра 1 лимона;
  • ½ ч. л. солі.

Для соусу:

Популярні зараз

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

  • склянка полуниці (можна використовувати будь-які сезонні ягоди);
  • склянка сметани;
  • ст. л. цукрової пудри.

Тісто для лінивих вареників готується досить просто. Сир потрібно розім'яти товкачкою або вилкою, після чого додати яйце, цукор, 4 ст. л. борошна та сіль. Тісто має вийти м'яким та еластичним. Борошном, що залишилося, потрібно посипати стіл, де готуватимете вареники.

Розкатайте тісто в ковбаску шириною приблизно 3 см. Наріжте його на шматочки завтовшки 1,5 см.

Тепер потрібно приготувати соус. Змішайте сметану з полуницею та цукровою пудрою. За бажанням можна додати трохи ванілі.

Секрет у соусі: як приготувати ліниві вареники по рецепту Євгена Клопотенко Ліниві вареники потрібно відварити в киплячій підсоленій воді три хвилини. Важливо не переварити, тому що вони можуть стати жорсткими або розсипатися. Вони готові, коли випливуть на поверхню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При подачі полийте готову страву соусом. Можна посипати вареники тертою цедрою лимона або корицею. Смачного!

Раніше Євген Клопотенко розповів, що треба додати до вареників з вишнею, щоб вони не розклеювалися через соковиту начинку.

Головне