У кожної господині та шеф-кухаря свої особливі рецепти приготування тієї чи іншої страви. Раз у раз вони відточують свою майстерність, визначаючи все нові інгредієнти, які допомогли б зробити страву ще смачнішою. Стало відомо, який секретний інгредієнт додають у курячий фарш, щоб котлети вийшли соковитими та ніжними. Виявляється, це квашена капуста.
Соковиті курячі котлети
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 400 грамів
- Квашена капуста – 200 грамів
- Яйце - 1 штука
- Цибулина – 1 штука
- Манна крупа – 30 грамів
- Сіль – пів чайної ложки
- Чорний мелений перець
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізану кубиками цибулю обсмажуємо до золотистого кольору.
- Квашену капусту викладаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і дрібно нарізаємо.
- У готовий фарш додаємо цибулю і капусту, солимо і перчимо до смаку, вбиваємо яйце і добре розмішуємо. Сіль регулюйте обережно, адже квашена капуста сама по собі вже солона.
- Додаємо у фарш манку, вимішуємо та відбиваємо, щоб котлети вийшли соковитими та тримали форму.
- Залишаємо готовий фарш хвилин на 30, щоб розбухла манка.
- Розігріваємо на сковороді масло, формуємо кульки з фаршу, обвалюємо в паніровці та обсмажуємо з двох боків під кришкою.
Готово. Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати гомбовці по-закарпатськи - ніжне блюдо з сиру, яке замінить сирники та лениві вареники.