Бешамель – класичний білий соус на основі молока та борошна, який використовується для багатьох страв, включаючи лазанью, а також відмінно підходить для запікання м'яса, риби та птиці, поєднується із запіканками, грибами та макаронами. А щоб приготувати соус без грудочок, важливо скористатися секретним прийомом.
Секретний спосіб, як приготувати соус бешамель без грудочок
Головний секрет – один інгредієнт з рецепту має бути холодним (молоко), а інший гарячим (загусник).
Складові:
- 50 г вершкового масла
- 50 г борошна
- 500 мл молока
- Сіль на смак
- Каєнський та білий перець на смак
- Мускатний горіх
Спосіб приготування:
- Розтоплюємо в сотейнику олію, додаємо борошно. Перемішуємо віночком і готуємо на повільному вогні, помішуючи, поки не з'являться бульбашки.
- Вливаємо холодне молоко – перемішуємо. Готуємо доти, поки він не почне злегка пузиритися.
- Додаємо сіль, мускатний горіх та перець на смак та перемішуємо.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, названий секретний інгредієнт, який зробить млинці повітряними та ідеальними на смак.