“Оселедець під шубою“: чотири секрети приготування ситного салату

Автор: Леся Ловіцька

Ситні овочеві салати чудово втамовують голод. "Оселедець під шубою" часто прикрашає святковий стіл взимку. Однак і у весняний період він доречний як ситний обід. Зрідка можна побалувати себе смачною калорійною стравою, якщо правильно її приготувати.

“Оселедець під шубою“: чотири секрети приготування ситного салату  - today.ua

На невелику порцію знадобляться філе оселедця, п'ять картоплин, цибулина, велика морква і два буряки середнього розміру. Відваріть овочі до готовності у підсоленій воді. "Оселедець під шубою" вийде особливо смачним, якщо обрати жирний сорт риби.

Другий секрет полягає у правильному укладання шарів. Першим на блюдо відправте шар картоплі, потім нарізаний кубиком оселедець і цибулю. Рясно змастіть майонезом, після чого потрібно натріть моркву та буряк. Після цього потрібно ще раз змастити верх салату майонезом.

Третій секрет полягає у цибулі, яку попередньо потрібно промаринувати. Нарізаний овоч залийте окропом і залиште у чашці до повного остигання. Потім посоліть, поперчіть і додайте трохи яблучного оцту. Через півгодини можна використовувати цибулю у салат.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

“Оселедець під шубою“: чотири секрети приготування ситного салату Четвертий секрет – вибирайте велику тертку. Натерті овочі на дрібну тертку дадуть сік - і страва вийде водянистою і несмачною.

Майонез для салату краще використати домашній. Простий та смачний рецепт представив відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Головне