Печериці на багатті або в духовці: рецепт найсмачнішої страви з грибів

Автор: Шевченко Лилия

Печериці на багатті виходять неймовірно смачними та ароматними, пряний вершковий маринад надає грибам апетитного смаку та зберігає соковитість. Для цього рецепту вибирайте гриби однакового розміру, щоби вони рівномірно пропікалися. Готувати страву можна як на багатті, так і в духовці.

Печериці на багатті або в духовці: рецепт найсмачнішої страви з грибів - today.ua

Печериці у пряному маринаді на багатті

Складові:

  • 12 середніх печериць
  • 2-3 невеликі цибулини
  • 100 мл вершків
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 4 ст. л. майонезу
  • 3 ст. л. аджики
  • Сіль та прянощі за смаком

Спосіб приготування:

Печериці очистіть від забруднень, вимийте та обсушіть на паперових рушниках. Цибулю наріжте кільцями, близько 1 см завширшки. У невеликій мисці змішайте майонез із соєвим соусом та аджикою.

Популярні зараз

Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною

Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям

Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах

Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України

Влийте вершки, посоліть і поперчіть до смаку, додайте улюблені прянощі. Також до маринаду можна додати подрібнену свіжу зелень. Печериці на багатті або в духовці: рецепт найсмачнішої страви з грибів Залийте отриманим маринадом цибулинні кільця, акуратно перемішайте. Залиште на 10 хвилин, потім перекладіть гриби в маринад. Знову перемішайте, щоб печериці були повністю покриті ароматною сумішшю.

Щоб гриби просочилися маринадом, достатньо 15-20 хвилин, але можна потримати і довше. Нанизайте печериці на металеві або дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. Смажте на багатті, постійно перевертаючи, до утворення золотистої скоринки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також мариновані печериці своїми руками. Рецепт домашньої закуски до свята та на кожен день.