Шоколадні мафіни – американський варіант маленьких круглих чи овальних кексів. Їх можна приготувати на сніданок із різними начинками. Щоб не витрачати час на випічку в духовці, візьміть швидший рецепт - з використанням мікрохвильової печі.
Мікрохвильова піч може використовуватися не лише для розігріву, та й для приготування їжі. Шоколадні мафіни можна зробити з різними начинками – фруктами та ягодами. Ідеально поєднуються із солодким тестом банани, персики, лимон, суниця, полуниця, малина, а також чорниця.
Пропонуємо простий рецепт традиційних мафінів – без начинки. Його можна урізноманітнити на свій смак. Вам знадобляться:
- 150 г борошна;
- 20 какао-порошку;
- 2 яйця;
- 100 мл молока;
- 100 мл рослинної олії;
- 70 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 2 ч. л. розпушувача.
Збийте яйця з цукром, ваніллю, борошном та какао. Додайте олію та молоко. У вас має вийти однорідна маса.
Готові мафіни посипте цукровою пудрою, кокосовою стружкою або тертим шоколадом. Вони дуже смачні з кавою чи чаєм. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на сніданок найніжніші шоколадні вареники з вишнею на пару.