Зараз сезон ягід, якими можна урізноманітнити меню своєї родини. Спробуйте приготувати незвичайні солодкі вареники з вишнею. Ситна та смачна страва на пару – відмінний варіант сніданку. Щоб приготувати шоколадні вареники з вишнею, знадобляться такі інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 2-3 ст. л. какао;
- склянка кефіру (2,5%);
- дрібка солі;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1 сл. л. олії;
- 70 мл кип'яченої води;
- 300 г свіжої чи замороженої вишні без кісточок;
- цукор (по 1 ч. л. на кожний вареник).
Шоколадні вареники готуються так: спочатку потрібно розчинити какао у гарячій воді. Соду потрібно змішати з кефіром, додати какао, олію та добре розмішати.
В окремій мисці просійте борошно і потроху введіть його в рідину. Замішуйте тісто, яке має вийти м'яким та еластичним.
Розкотіть тісто качалкою в тонкий пласт і склянкою виріжте кружечки. Укладайте на кажний по чайній ложці цукру і 3-4 ягоди вишні і скріплюйте краї півмісяцем.
Популярні зараз
В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат
У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину
Вареники можна відварити у підсоленій воді, а можна приготувати на парі у мальтиварці чи пароварці. Вони будуть готові за 7-8 хвилин.
Парову лазню можна зробити з підручних засобів. Поставте каструлю з водою на вогонь, зверху залізний друшляк, що підходить діаметром. Змастіть його вершковим маслом та викладайте шоколадні вареники. Зверху накрийте кришкою.
Шоколадні вареники подаються зі сметаною чи морозивом. Смачного!
Нагадаємо, який секретний інгредієнт потрібно додати до вареників з вишнею, щоб вони не розвалювалися під час варіння.