Шоколадні вареники з вишнею на пару: простий рецепт смачного літнього сніданку

Автор: Леся Ловіцька

Зараз сезон ягід, якими можна урізноманітнити меню своєї родини. Спробуйте приготувати незвичайні солодкі вареники з вишнею. Ситна та смачна страва на пару – відмінний варіант сніданку. Щоб приготувати шоколадні вареники з вишнею, знадобляться такі інгредієнти:

Шоколадні вареники з вишнею на пару: простий рецепт смачного літнього сніданку  - today.ua
  • 3 склянки борошна;
  • 2-3 ст. л. какао;
  • склянка кефіру (2,5%);
  • дрібка солі;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 сл. л. олії;
  • 70 мл кип'яченої води;
  • 300 г свіжої чи замороженої вишні без кісточок;
  • цукор (по 1 ч. л. на кожний вареник).

Шоколадні вареники готуються так: спочатку потрібно розчинити какао у гарячій воді. Соду потрібно змішати з кефіром, додати какао, олію та добре розмішати.

В окремій мисці просійте борошно і потроху введіть його в рідину. Замішуйте тісто, яке має вийти м'яким та еластичним.

Розкотіть тісто качалкою в тонкий пласт і склянкою виріжте кружечки. Укладайте на кажний по чайній ложці цукру і 3-4 ягоди вишні і скріплюйте краї півмісяцем.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Вареники можна відварити у підсоленій воді, а можна приготувати на парі у мальтиварці чи пароварці. Вони будуть готові за 7-8 хвилин.

Шоколадні вареники з вишнею на пару: простий рецепт смачного літнього сніданку Парову лазню можна зробити з підручних засобів. Поставте каструлю з водою на вогонь, зверху залізний друшляк, що підходить діаметром. Змастіть його вершковим маслом та викладайте шоколадні вареники. Зверху накрийте кришкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Шоколадні вареники подаються зі сметаною чи морозивом. Смачного!

Нагадаємо, який секретний інгредієнт потрібно додати до вареників з вишнею, щоб вони не розвалювалися під час варіння.