Приготувати смачний, наваристий та ароматний червоний борщ зможе далеко не кожна господиня. Але якщо взяти на озброєння кілька секретів, то страва вийде не гірше, ніж у шеф-кухарів у дорогих ресторанах української кухні.
Досвідчені кулінари використовують у рецептурі червоного борщу, овочевого або з м'ясом, вершкове масло. Виявляється, цей продукт робить популярну першу страву набагато смачнішою та апетитнішою.
Додавати шматочок вершкового масла на борщ слід за кілька хвилин до готовності. За словами професійних кухарів, додавання олії до борщу змушує всі компоненти страви "подружитися" між собою та створити дивовижний гармонійний смак. Вершковий смак олії виконує роль соусу, який вирівнює та гармонізує смак червоного борщу. Крім того, вершкове масло дозволяє не використовувати в процесі приготування борщу мозкової кісточки, що надає страві особливого смаку. Але якщо кісточки не знайшлося в холодильнику, а борщу дуже хочеться, то додайте перед вимкненням вогню невеликий шматочок вершкового масла.
Якщо ви любите червоний борщ густіше, ви можете його загустити за допомогою 1 ст. л. вершкового масла|мастила| і 2 ст. л. пшеничного борошна. Розтопіть масло на сковороді, змішайте з|із| мукою|борошном| до однорідності. Такий загусник можна використовувати як заправку для будь-якого супу, у тому числі і для борщу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дізнайтеся також, що слід додати до борщу, щоб він вийшов наваристим і не втратив яскраво-малиновий колір.