Today.ua

Збирайте огірки відрами: яке “забуте“ добриво допоможе отримати багатий врожай

Огірки – один із улюблених овочів на столі українців. Однак урожай може виявитися поганим, якщо неправильно доглядати культуру. Городники порадили використати добриво, яке підвищить шанси на успіх.

Досвідчені дачники розуміють, що хімікати негативно впливають на харчову цінність огірків. Вони як губка вбирають воду та всі речовини, які отримують. Городники застосовують саморобне добриво, яке простіше простого приготувати з підручних засобів. При цьому результати перевершують усі очікування – огірки зростають як на дріжджах.

Вам знадобиться шкірка від цитрусових - лимону, апельсину, лимону, грейпфруту, мандаринів. У ній містяться магній, фосфор, калій та інші важливі мікроелементи. Вам знадобляться три-чотири жмені шкірки, які потрібно ввести в 10-літрову ємність із водою. Залиште її на вулиці приблизно на два тижні, щоб компоненти почали бродити та наситили воду корисними компонентами.

Отриману «бражку» слід використовувати в такий спосіб. Кожен літр розчину слід розбавити п'ятьма літрами води. У вас вийде 50 літрів суміші. Нею і потрібно поливати кущі у теплиці та на городі. Виходить приблизно на літр на кущ. Зверніть увагу, що робити це краще звечора.

Добриво можна ввести в ґрунт лише раз на сезон. Потрібний момент визначають самі дачники, проте експерти радять робити це за кілька тижнів після посадки.

Фахівці запевнили, що засіб приблизно в 1,5 рази прискорює ріст огіркових кущів та продовжує плодоношення. У результаті ви отримаєте врожай на 2-3 тижні раніше, ніж ваші сусіди. А це більш ніж приємно, чи не так?

Нагадаємо, як отримати добрий урожай кабачків. Досвідчені дачники розкрили чотири секрети вирощування популярної культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ