Приготувати смачний та корисний для здоров'я сир сулугуні в домашніх умовах зовсім не складно. Рецептура цього популярного грузинського продукту не вимагає використання дорогих інгредієнтів, тому сулугуні власноруч виходить ще й бюджетним.
Сир сулугуні в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 3 л молока
- 600 г сметани будь-якої жирності
- 8-9 свіжих курячих яєць
- 3 ст. л морської солі
Спосіб приготування:
Свіже коров'яче молоко поставте на середній вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння. Тим часом сметану збийте з яйцями до однорідності.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Постійно помішуючи, влийте сметанно-яєчну суміш у кипляче молоко. Готуйте на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Молоко під впливом сметани має звурдитися пластівцями. Процідіть масу через сито, перекладіть молочний потік у миску і встановіть гніт. Через 3-4 години сулугуні слід відправити у холодильник для дозрівання.
Домашній сир сулугуні можна подавати як окрему закуску або використовувати як інгредієнт для салатів та пирогів.
Приємного апетиту!
Приготуйте з домашнім сиром сулугуні картопляні кульки. Простий рецепт напрочуд смачної та апетитної закуски.