Навіть така проста на вигляд страва як сирники може викликати у багатьох проблеми. Однак ми вирішили поділитися класичним рецептом улюбленого десерту на сніданок, який завжди виходить. Перевірено!
Сирники, які завжди виходять – рецепт
Найкраще брати сир у м'яких поліетиленових пакетах у супермаркетах, але й сир із базару теж чудово підійде. У рецепт можна покласти трохи більше цукру, якщо ви любите солодшу страву і не плануєте змащувати сирники, наприклад, медом, або ж покласти підсолоджувача менше, щоб зберегти фігуру.
Складові:
- 400 г сиру (9% жирності)
- Яйце
- 3 ст. л. борошна
- 3 ст. л. цукру
- 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
- Дрібка солі
- 10-12 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- У велику скляну або керамічну миску додаємо сир, сіль, цукор, ванільний цукор та яйця. Виделкою роздавлюємо сир і добре все перемішуємо до однорідної маси. Використовувати можна вилку, ложку або толкушку для пюре.
- Починаємо додавати муку - краще по одній ложці, тому що в залежності від того, наскільки сир мокрий, і потрібно відштовхуватися від кількості муки. Сирна маса повинна вийти не сильно забитою, щоб сирники вийшли ніжними та повітряними (ми використовували рівно 3 ст. л. як у рецепті, а сир був середньої вологості).
- На тарілці чи дощечці розсипаємо трохи борошна для панірування сирників. Руки змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і робимо з сирної маси кружальця, злегка приплюснемо долонькою і обвалюємо в борошні, щоб сирники не втратили форму під час смаження і мали апетитну скоринку.
- На антипригарній (!) сковороді нагріваємо олію на середньому вогні. Сковорода має бути добре нагріта. При жарінні вогонь не зменшуємо, щоб вийшла ідеальна прожарка. Викладаємо сирники та обсмажуємо приблизно по дві хвилини з кожного боку. Перевертайте їх, коли з'явилася апетитна золота скоринка.
- На тарілку вистеліть паперові рушники і викладайте сирники, щоб стек зайвий жир.
- Подавати сирники можна з нарізаною свіжою полуницею та сметаною, присипавши зверху корицею та кунжутом. Або з медом або улюбленим варенням.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати смажену картоплю з пікантним азійським соусом – рецепт ситного гарніру за 15 хвилин.