Пиріг на основі медового тіста з додаванням сухофруктів, горіхів та варення називається пряником. З чим би ви не вирішили готувати цей десерт, він вийде м'яким, ароматним, смачним та ситним.
Швидкий рецепт дуже смачного та ситного пирога з медом
Інгредієнти:
- 300 г меду
- 110 г пшеничного цільнозернового борошна
- 125 г житнього борошна
- 2 яйця
- 10 г житнього солоду (необов'язково)
- 1/2 ч. л. соди
- Дрібка солі
- Варення, сухофрукти та горіхи за бажанням, як і спеції (імбир, кориця)
Спосіб приготування:
- Змішуємо борошно, сіль, спеції, соду та солод.
- В окремій мисці змішуємо яйця та мед. І змішуємо їх разом.
- Тісто виливаємо у форму, накриваємо рушником і даємо настоятися кілька годин.
- У розігрітій до 170 градусів духовці випікаємо 40 хвилин.
- Подаємо до столу, розрізаємо та змащуємо варенням і присипаємо горіхами.
Смачного!
Пропонуємо також скуштувати квашену капусту тушковану за німецькою - секрети приготування смачної та корисної страви для всієї родини.