Пофарбувати яйця на Великдень можна за допомогою барвників, які продаються в магазинах. Але вся ця «хімія» не зовсім безпечна для здоров'я. Візьміть на озброєння три оригінальних і натуральних способи надати яєчній шкаралупі красивого і яскравого вигляду.
1. Засипте в каструлю 100 г чаю каркаде, залийте окропом і накрийте кришкою. Через 15 хвилин доведіть до кипіння, влийте пару столових ложок оцту і опустіть в темно-вишневу рідину підготовлені яйця. Варіть протягом 10 хвилин, потім залиште настоюватися ще хвилин 20.
2. Червонокачанну капусту розрізати на 5 - 6 частин, залийте водою і варіть близько півгодини. Шматки капусти видаліть, а в отриману рідину влийте 2 столові ложки оцту і опустіть заздалегідь відварені яйця. Через півгодини шкаралупа яєць забарвиться в блакитний колір, якщо залишити яйця на годину в капустяному відварі, то вони придбають насичений синій відтінок.
Приготуйте до святкового столу салат «Великоднє яйце», рецепт включає в себе овочі та волоські горіхи.