Today.ua

ТОП-4 продукти, через які з'являються прищі на обличчі

Стан нашої шкіри безпосередньо залежить від того, що ми їмо. Лікар-дерматолог розповіла, від яких продуктів потрібно відмовитися, щоб боротися з висипаннями на обличчі. Ці «агресори» активно затримують рідину в організмі та призводять до передчасного старіння.

Спеціаліст Ольга Лисицина повідала про те, що деякі продукти можуть спровокувати висипання прищів на обличчі. Скоротивши їх вживання, ви допоможете своїй шкірі залишатися здоровою.

Цукор - головний шкідник, що змінює склад шкірного сала. Вживання цукру призводить до втрати антимікотичних, антибактеріальних та інших захисних властивостей. Це призводить до того, що шкіра стає сухою, тьмяною і збезводненою, а також вразливою перед навколишнім середовищем.

За словами медика, печиво, шоколад, тістечка, булочки та інші солодощі - містять величезну кількість цукру. І люди, які намагаються обдурити свій організм, вживаючи замість цукру солодкі фрукти, не змінюють ситуацію. У тих же бананах, винограді, манго і фініках дуже багато фруктози, і її великий обсяг організму дуже складно перетравлювати. В результаті - прищі. Сіль - біла смерть. Вживання її великої кількості призведе до того, що на ранок можна прокинутися з неприємним набряком на обличчі. Маринади, солоні огірки та помідори, сосиски, пельмені, кетчуп - все це містить максимально допустиму кількість солі, як і фастфуд, чіпси та сухарики. Вміщені в них також глутамат натрію, трансжири, барвники, консерванти та харчові добавки приведуть до зміни складу шкірного сала і негативно позначаться на стані шкіри.

Алкоголь виводить з організму максимальну кількість рідини. Як результат - суха шкіра і передчасні зморшки. Виводячи рідину з організму, алкоголь затримує її в периферичних судинах, що призводить до розширення капілярів, особливо в зоні щік. Також рідина затримується в області нижньої третини обличчя, що може привести до деформації цієї частини та передчасного гравітаційному птозу.

Кава призводить до спазму судин, через що шкіра «недоотримує колосальну кількість кисню». І це плюс до того, що кофеїн змушує організм виділяти більше кортизолу, що знижує роботу імунітету. Неважливо п'єте ви міцний або розведений напій, він все одно погіршує всмоктуваність вітамінів і корисних мінералів. Це призводить до уповільнення синтезу колагену і порушенню регенерації шкіри. Лікар-дерматолог підкреслила, що пити каву з молоком і цукром взагалі заборонено, оскільки це - «смачний ляпас підшлунковій», від якої вона ще довго не оговтається. А це, як результат, призведе до висипань.

Нагадаємо, медики розповіли, скільки кави може нашкодити нервовій системі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ