Правильне харчування може стати справжнім порятунком для людей, які страждають алергічними реакціями, наприклад, на цвітіння деяких рослин або на пил.
Медики назвали п'ять продуктів харчування, які повинні бути в раціоні кожного алергіка. Важливо!!! Перед зміною меню обов'язково порадьтеся з лікарем!
Корінь імбиру - використовуйте його в якості приправи в сушеному або в свіжому вигляді. Імбир знімає запалення і набряклість слизових носоглотки і очей. Досить щодня додавати щіпку подрібненого кореня в чай, основне блюдо або десерт, щоб організм легше впорався з проявами сезонної алергії.
Апельсини та лимони - будь-які цитрусові містять велику кількість вітаміну С, який зміцнює імунітет, запобігає застуді, знижує прояви алергічного риніту, знімає роздратування верхніх дихальних шляхів, викликане пилком квітучих рослин.
Куркума - це потужне протизапальний засіб, що сприяє зменшенню набряків і подразнень. Куркумін, що міститься в даній приправі, знімає запалення, викликані на алергічний риніт. Куркуму можна приймати в таблетках або використовувати в якості смакової добавки в кулінарії.
Бджолиний пилок - в медицині даний засіб використовується в складі препаратів для лікування сінної лихоманки (сезонний алергійний рінокон'юнктівіт). Вчені стверджують, що бджолиний пилок потрібно купувати у місцевих фермерів, щоб в ній містилася пилок на ті ж рослини, які викликають алергію. Додавайте невелику щіпку в їжу один раз на день.
Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, які продукти харчування знижують артеріальний тиск у людини.