Не кожна господиня візьметься за приготування торта "Наполеон". Не кожній захочеться випікати коржі, готувати крем і чекати, поки торт просочиться. Проте є вихід. Пропонуємо спробувати альтернативний рецепт приготування десерту без випічки, на який знадобиться всього 20 хвилин.
"Наполеон" без випічки
Інгредієнти:
- 350-400 г листкового печива "Вушка"
- 600 мл молока
- 2 яйця
- 3 ст. л. цукру
- 3 ст. л. борошна
- 10 г ванільного цукру
- 100 г вершкового масла 82,5%
Спосіб приготування:
- Ретельно змішуємо яйця з цукром та борошном, щоб не було грудочок.
- Молоко підігріваємо до гарячого стану (щоб йшла пара), але не кип'ятимо. Частинами додаємо гаряче молоко в яєчну суміш і постійно перемішуємо.
- Крем ставимо на вогонь та варимо до густого стану, постійно помішуємо. Важливо, щоби крем не кипів.
- Знімаємо крем з вогню, додаємо в нього ванільний цукор та вершкове масло, перемішуємо.
- Застилаємо форму харчової плівкою. Викладаємо в неї один шар печива, зверху гарячий крем і так далі, щоб крем покрив верхній шар печива.
- Подрібнюємо частину печива в крихту та посипаємо готовий пиріг зверху.
- Залишаємо торт просочуватися за кімнатної температури до повного остигання. Потім ставимо у холодильник на 2 години.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що додати до омлету, щоб він не осів: п'ять секретів приготування найсмачнішого сніданку.