Паски і крашанки - не єдині традиційні страви на Великдень. До святкового столу і для освячення в церкві також готують сирну паску з додаванням шоколаду або сухофруктів.
Шоколадна сирна паска
Інгредієнти:
- 600 г якісного сиру
- 240 г вершкового масла
- 100 г шоколадного печива
- 60 г цукрової пудри
- 70 г какао
- 2 пакетики ванільного цукру
- 50 г чорного шоколаду
Приготування:
Змішайте в глибокій ємності сир з розм'якшеним вершковим маслом, какао, ваніллю, цукровою пудрою. Збийте блендером до однорідності або двічі пропустіть через м'ясорубку, також можна перетерти через сито.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Печиво поламайте на невеликі шматочки, потім прокатати качалкою, щоб подрібнити печиво у крихту. Пересипте в сирну масу і знову добре вимішайте, щоб крихти печива рівномірно розподілилися по всій суміші.
Перекладіть шоколадну сирну масу з печивом в спеціальну форму, застелену чистим х/б рушником. Утрамбуйте ложкою, накрийте краями рушники і тарілкою. Поставте форму з сиром в холодильник на 12 годин. За цей час рушник вбере зайву вологу, а маса повністю застигне.
Перекладіть сирну паску з шоколадним печивом на красиве блюдо, посипте тертим шоколадом.
Смачного!
Пропонуємо вам також новий рецепт ідеальної глазурі для пасок, яка не буде обсипатися і кришитися.