Паски і крашанки - не єдині традиційні страви на Великдень. До святкового столу і для освячення в церкві також готують сирну паску з додаванням шоколаду або сухофруктів.
Шоколадна сирна паска
Інгредієнти:
- 600 г якісного сиру
- 240 г вершкового масла
- 100 г шоколадного печива
- 60 г цукрової пудри
- 70 г какао
- 2 пакетики ванільного цукру
- 50 г чорного шоколаду
Приготування:
Змішайте в глибокій ємності сир з розм'якшеним вершковим маслом, какао, ваніллю, цукровою пудрою. Збийте блендером до однорідності або двічі пропустіть через м'ясорубку, також можна перетерти через сито.
Перекладіть шоколадну сирну масу з печивом в спеціальну форму, застелену чистим х/б рушником. Утрамбуйте ложкою, накрийте краями рушники і тарілкою. Поставте форму з сиром в холодильник на 12 годин. За цей час рушник вбере зайву вологу, а маса повністю застигне.
Перекладіть сирну паску з шоколадним печивом на красиве блюдо, посипте тертим шоколадом.
Смачного!
Пропонуємо вам також новий рецепт ідеальної глазурі для пасок, яка не буде обсипатися і кришитися.