Сирна паска з лимонами – ідеальний ніжний десерт до свята

Автор: Анастасия Березовская

24 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Господині будуть готуватися до цього дня – випікати пасочки та фарбувати яйця. Пропонуємо вам спробувати нестандартний рецепт вологої паски, який точно сподобається всім членам сім'ї. А лимон надасть їй особливого смаку.

Сирна паска з лимонами – ідеальний ніжний десерт до свята - today.ua

Сирна паска з лимонами – ідеальний ніжний десерт до свята

Паска за цим рецептом виходить дуже ніжною, соковитою і вологою. У рецепті трохи борошна, що дозволяє десерту добре пропікатися.

Інгредієнти:

Начинка та сироп:

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

  • 100 г цукру
  • 100 г води
  • 100 мл лимонного соку
  • 50 г лимонних цукатів

Опара:

  • 60 мл 2,5-відсоткового теплого молока
  • 10 г цукру
  • 40 г пшеничного борошна
  • 10 г пресованих дріжджів

Тісто:

  • 2 жовтки
  • 50 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • Цедра одного лимона
  • 30 г 20-відсоткової сметани
  • 50 г сиру (5-9%)
  • 160 г пшеничного борошна
  • 30 г 82-відсоткового вершкового масла

Глазур:

  • 50 г цукрової пудри
  • 5-7 г лимонного соку

Спосіб приготування:

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Anastasia Lysak (@an.lysak)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Розігріваємо воду до розчинення цукру.
  2. У сироп, що остигнув, додаємо лимонний сік, додаємо цукати і залишаємо на 12 годин.
  3. Дріжджі розчиняємо у теплому молоці – близько 40 градусів, додаємо борошно та цукор. Перемішуємо, щоб не було грудочок та на 1 годину залишаємо в теплому місці.
  4. Цукор із жовтками перебиваємо в білу піну, додаємо сіль, ванільний цукор та цедру лимона – перемішуємо. Змішуємо з опарою. Додаємо сир та сметану. Засипаємо просіяне борошно.
  5. Вимішуємо тісто і додаємо нагріте до кімнатної температури вершкове масло.
  6. Вимішуємо тісто 15-20 хвилин, доки не перестане прилипати до рук. Щоб не додавати більше борошна, і було зручніше місити тісто, змащуємо руки олією.
  7. Зливаємо сироп із цукатів. Обвалюємо їх у невеликій кількості борошна та втручаємо у тісто.
  8. Залишаємо тісто на дві години підійматися.
  9. Дістаємо формочки. Мнемо руками тісто, що піднялося, розділяємо на рівні частини і заповнюємо формочки на 1/3 і залишаємо ще на півтори години підійматися.
  10. Випікаємо пасочки протягом 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
  11. Для приготування глазурі слід змішати цукрову пудру з половиною лимонного соку - перемішати і додати другу половину соку.
  12. Обмазуємо остиглі паски сиропом і прикрашаємо за бажанням.

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати три незвичайні способи пофарбувати яйця на Великдень.

Головне