Сирна запіканка, яка так і тане в роті - ідеальний сніданок. Її можна подати і на святковий стіл як десерт. Страва ніжної консистенції вдасться, якщо правильно підібрати інгредієнти. Один з них – крохмаль – зробить страву більш ніжною та пишною.
Що знадобиться
- 600 г жирного сиру;
- три курячі яйця;
- 3 столові ложки цукру;
- ванільний цукор або ванілін;
- три столові ложки сметани;
- три столові ложки манної крупи;
- три столові ложки родзинок;
- столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- дрібка солі.
Як готувати
Залийте родзинки окропом і залиште їх на десять хвилин. Після цього просушіть сухофрукти паперовим рушником. Білки та жовтки потрібно розділити.
Змішайте сир з цукром, сіллю, жовтками, манкою, крохмалем та сметаною. Збийте масу блендром до однорідності. Це займе близько п'яти хвилин. Додайте у тісто родзинки і акуратно перемішайте.
Білки потрібно збити до піків і змішати із сирною сумішшю. Змастіть форму вершковим маслом і відправте туди тісто. Запіканка готується близько 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову страву можна посипати тертим шоколадом, цуровою пудрою та прикрасити свіжими фруктами – полуницею, малиною чи бананами.
Нагадаємо, який компонент покращить смак сирників.