Today.ua

Вчені розкрили унікальну користь часнику після заморозки

Чарівні властивості часнику доведені вже давно. Кожна господиня знає, як його використовувати, щоб не тільки додати особливого пряного смаку страві, але і зробити її кориснішою. Однак є спосіб, який дозволить даному продукту надавати ще більш ефективний вплив на людський організм.

За результатами дослідження корейських вчених, опублікованих в Journal of Medicinal Food, з'ясувалося, що дія низької температури сприятливо впливає на властивості часнику.

В ході експерименту овоч відправили в морозильну камеру з температурою -60 градусів на два місяці. По закінченні цього часу часник подрібнили і змішали з деякими іншими компонентами. Випробування проводилося на мишах, а суміш отримала назву LTAG.

Одну її частину в великих кількостях давали одній групі гризунів, меншу дозу другій групі випробовуваних, а третій не дали зовсім. Після цього тварини були піддані серйозним навантаженням і з'ясувалося, що заморожений часник благотворно вплинув на витривалість мишей. Перша група показала найкращий результат. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що часник, що минув етап заморозки (не менше -60 градусів) корисніше. Однак варто враховувати, що опубліковані наукові дані є лише попередніми і поки ще не мають чіткої закономірності в результатах.

Господині на замітку: чотири способи використовувати воду після варіння картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ