Українська окрошка: найсмачніший рецепт освіжаючого літнього супу

Автор: Леся Ловіцька

Зараз літо, і мало хто може змусити себе з'їсти гарячу страву у спеку. Українська окрошка – оптимальне рішення для господарок, які думають над тим, що приготувати на обід. Спробуйте рецепт смачного літнього супу, який не вимагає багато часу та сил.

Українська окрошка: найсмачніший рецепт освіжаючого літнього супу - today.ua

Багато хто готує українську окрошку на сироватці, квасі, кефірі, натуральному йогурті або сметані з низьким відсотком жирності. Кулінар та блогер Alina FooDee запропонувала приготувати легкий холодний суп на бульйоні.

Вам знадобляться:

  • одне куряче філе;
  • 2,5 л води;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • 2 свіжі огірки;
  • 5 картоплин;
  • 6 курячих яєць;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пучок кропу.

Відваріть куряче філе у підсоленій воді протягом 40 хвилин. Охололий бульйон поставте на три години в холодильник, щоб всі частинки жиру застигли. Процідіть бульйон через сито із двома шарами марлі.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Картоплю та яйця відваріть і наріжте кубиком, як і ковбасу з огірком. Зелену цибулю та кріп потрібно дрібно нарізати ножем.

Тепер потрібно взяти майонез чи приготувати його самостійно. Для цього слід збити блендером одне яйце з 120 мл олії, чайною ложкою гірчиці, 1/3 ч. л. солі, половинкою чайної ложки цукру та столовою ложкою лимонного соку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Українська окрошка: найсмачніший рецепт освіжаючого літнього супу Розведіть склянку бульйону з отриманим майонезом і збийте блендером, щоб вийшло однорідна заправка. Залийте окрошку і дайте настоятися в холодильнику чотири години. Смачного!

Нагадаємо про простий рецепт зеленого борщу.

Головне