Today.ua

Українська окрошка: найсмачніший рецепт освіжаючого літнього супу

Зараз літо, і мало хто може змусити себе з'їсти гарячу страву у спеку. Українська окрошка – оптимальне рішення для господарок, які думають над тим, що приготувати на обід. Спробуйте рецепт смачного літнього супу, який не вимагає багато часу та сил.

Багато хто готує українську окрошку на сироватці, квасі, кефірі, натуральному йогурті або сметані з низьким відсотком жирності. Кулінар та блогер Alina FooDee запропонувала приготувати легкий холодний суп на бульйоні.

Вам знадобляться:

Відваріть куряче філе у підсоленій воді протягом 40 хвилин. Охололий бульйон поставте на три години в холодильник, щоб всі частинки жиру застигли. Процідіть бульйон через сито із двома шарами марлі.

Картоплю та яйця відваріть і наріжте кубиком, як і ковбасу з огірком. Зелену цибулю та кріп потрібно дрібно нарізати ножем.

Тепер потрібно взяти майонез чи приготувати його самостійно. Для цього слід збити блендером одне яйце з 120 мл олії, чайною ложкою гірчиці, 1/3 ч. л. солі, половинкою чайної ложки цукру та столовою ложкою лимонного соку.

Розведіть склянку бульйону з отриманим майонезом і збийте блендером, щоб вийшло однорідна заправка. Залийте окрошку і дайте настоятися в холодильнику чотири години. Смачного!

Нагадаємо про простий рецепт зеленого борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ