Today.ua

Українців попередили, що магазинний хліб став небезпечним для здоров'я

Сучасне промислове виробництво хліба спрямовано зниження собівартості товару і збільшення обсягів своєї продукції. При цьому страждає якість хлібобулочних виробів, вони часто стають небезпечними для здоров'я.

Медики попереджають українських споживачів, що у магазинному хлібі та борошняних виробах (булочки, пироги, печиво тощо) фіксується високий вміст глютену та цукру.

Якщо порівнювати сучасний хліб з тим, який вживали наші пращури, то виявляється, що випічка наших бабусь не містила настільки високого відсотка глютена – клейковини.

Високий вміст рослинної клейковини подразнює всю систему травлення в організмі людини. Це провокує застій жовчі та утворення каменів у жовчному міхурі, утворення поліпів на внутрішніх стінках кишечника. Сучасні хлібобулочні вироби, які щодня з'являються на полицях магазинів, викликають проблеми із підшлунковою залозою, здуття та газоутворення. При регулярному вживанні хліба з високим вмістом глютену та цукру в їжу виникають проблеми зі шкірою, акне. Рівень глюкози в крові різко підвищується, що може призвести до інсулінорезистентності та серцево-судинних захворювань.

Щоб захистити здоров'я, лікарі рекомендують пекти хліб та іншу випічку в домашніх умовах, використовуючи борошно з додаванням висівок, горіхів та насіння злаків.

Нагадаємо, дієтологи назвали найкорисніший сорт хліба, який захищає від цукрового діабету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ