Узбецький плов за півгодини: як приготувати смачний обід, коли часу обмаль

Автор: Леся Ловіцька

Узбецький плов традиційно готується з довгозернистого рису та баранини, але з куркою чи свининою він також вийде смачним. Спробуйте рецепт, завдяки якому отримаєте смачний обід всього за півгодини.

Узбецький плов за півгодини: як приготувати смачний обід, коли часу обмаль  - today.ua

Узбецький плов треба витримувати на повільному вогні під кришкою. Бажано не відкривати її під час приготування, щоб рис добре пропарився.

Для смачного обіду нашвидкуруч вам знадобляться:

  • 500 г довгозернистого рису;
  • 500 г м'яса;
  • 650 мл води;
  • одна морквина;
  • 200 г цибулі;
  • 1,5 головки часнику;
  • кілька лаврових листочків;
  • по чайній ложці куркуми та зіри;
  • сіль та перець за смаком;
  • рослинна олія.

Спочатку потрібно взяти глибоку сковороду чи казанок. Налийте в нього олію та прогрійте. Потім потрібно відправити туди подрібнені зубчики часнику та злегка обсмажити їх. М'ясо слід порізати невеликі шматочки і обсмажити разом з часником на великому вогні.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Наріжте моркву великою соломкою, а цибулю – великим кубиком. Відправте її до м'яса, дочекайтеся поки цибуля стане прозорою і додайте моркву. Залиште хвилин на 10. Тепер настав час зменшити вогонь.

У казан треба влити склянку гарячої води, додати спеції та лавровий лист. Накрийте ємність кришкою і залиште протушкуватись протягом 10 хвилин. Потім зніміть її та залиште ще на 10 хвилин, періодично помішуючи м'ясо з овочами.

Узбецький плов за півгодини: як приготувати смачний обід, коли часу обмаль Паралельно готується рис – його слід промити кілька разів. Потрібно закип'ятити в каструлі 500 мл води та висипати туди крупу, накрити кришкою. Зменшіть вогонь, коли вода майже випарується і залиште на 5 хвилин. Швидко відкрийте кришку, перемішайте та залиште ще на 5 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вимкніть вогонь і накрийте каструлю рушником на кілька хвилин. Тепер треба засипати рис у казан до м'яса та овочів та перемішати. Ще кілька хвилин – і обід готовий!

Нагадаємо, який "забутий" інгредієнт допоможе покращити смак та аромат плову – його часто використовують досвідчені кулінари.

Головне