У розпал сезону вишні гріх не приготувати улюблену українську страву – вареники із кисло-солодкою начинкою. Однак дуже часто господині стикаються з тим, що вареники при варінні злипаються і розвалюються. Це залежить від того, як замішати тісто. Пропонуємо вам приготувати ідеальні вареники з вишнею, які не розваляться.
Вареники з вишнею, які не розваляться при варінні
Складові:
- Борошно – 250 г
- Рафінована соняшникова олія – 2 ст. л.
- Окріп - 150 мл
- Вишні – 500 г
- Дрібка солі
- Цукор
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно додаємо щіпку солі, дві столові ложки олії та перемішуємо.
- Робимо всередині поглиблення і повільно вводимо окріп, активно помішуючи борошно. Спочатку замісимо тісто ложкою, а потім руками.
- Повертаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
- Видаляємо з вишні кісточки
- Тісто ділимо на дві частини. З однієї частини розкочуємо ковбаску, нарізаємо ножем на однакові шматочки і розкочуємо. За допомогою формочки або склянки робимо із тіста плоскі кружечки.
- На кожне викладаємо по 2-3 вишеньки і посипаємо трохи цукром і робимо вареники.
Вареники з вишнею кидаємо в окріп і готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати шоколадні вареники з вишнею на пару – простий рецепт смачного літнього сніданку.