Today.ua

Вареники з вишнею: секретний рецепт, щоб страва не розвалилася при варінні

У розпал сезону вишні гріх не приготувати улюблену українську страву – вареники із кисло-солодкою начинкою. Однак дуже часто господині стикаються з тим, що вареники при варінні злипаються і розвалюються. Це залежить від того, як замішати тісто. Пропонуємо вам приготувати ідеальні вареники з вишнею, які не розваляться.

Вареники з вишнею, які не розваляться при варінні

Складові:

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно додаємо щіпку солі, дві столові ложки олії та перемішуємо.
  2. Робимо всередині поглиблення і повільно вводимо окріп, активно помішуючи борошно. Спочатку замісимо тісто ложкою, а потім руками.
  3. Повертаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
  4. Видаляємо з вишні кісточки
  5. Тісто ділимо на дві частини. З однієї частини розкочуємо ковбаску, нарізаємо ножем на однакові шматочки і розкочуємо. За допомогою формочки або склянки робимо із тіста плоскі кружечки.
  6. На кожне викладаємо по 2-3 вишеньки і посипаємо трохи цукром і робимо вареники.
  1. Вареники з вишнею кидаємо в окріп і готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати шоколадні вареники з вишнею на пару – простий рецепт смачного літнього сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ