Багато господинь припускаються трьох помилок при приготуванні картоплі. В результаті, варена картопля виходить жорсткою, несмачною і втрачає корисні речовини.
Якщо ви хочете навчитися готувати дійсно смачну відварену або парову картоплю, то вам доведеться взяти на озброєння три найважливіші правила, порушення яких веде до псування продукту.
Для початку необхідно правильно почистити картоплю. Зрізайте максимально тонкий шар шкірки, оскільки всі корисні речовини містяться саме у верхньому шарі бульб. Якщо ж зрізати занадто товстий шар шкірки при очищенні, то готове блюдо вийде менш смачним і майже корисним для здоров'я.
Друга помилка – це ставити щойно очищену картоплю варитися. Досвідчені кулінари знають, що картоплю слід нарізати великими часточками, залити холодною очищеною водою і залишити на півгодини. Потім овочі промивають та відправляють на плиту. Цей нехитрий метод дозволяє позбавити картоплю від нітратів та надлишків крохмалю. Великою помилкою буде, якщо ви вирішите відварити картоплю в воді, в якій вона замочувалась. Обов'язково промийте нарізані овочі, залийте чистою водою та відправляйте варитися на плиту. Якщо цей крок пропустити, всі шкідливі речовини, які потрапили у воду з картоплі, вберуться назад у процесі приготування.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ну, і як бонус: соліть картопля за п'ять хвилин до готовності. Тоді скибочки овоча порадують ніжною текстурою, дивовижним смаком та ароматом. Аналогічно слід варити картоплю для приготування пюре.
Дізнайтеся також, як за 10 хвилин зварити картоплю в мікрохвильовій печі. Секретний спосіб, яким користуються досвідчені кухарі.