Вершкове масло можна замінити смачною та корисною пастою з авокадо. Рецепт намазки на хліб дуже простий, а смак виходить чудовий, який поєднується з будь-якими продуктами в салатах, кашах, сендвічах та бутербродах. Відмінна альтернатива вершковому маслу готується дуже швидко.
Масло з авокадо
Інгредієнти:
- 2 середніх авокадо
- 180 г вершкового масла 82%
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 1 ч. л. сушеного кропу
- сік половини лайма або лимона
Спосіб приготування:
Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку і зріжте шкірку. М'якуш наріжте шматочками і перекладіть в чашу блендера.
Масу, що вийшла, перекладіть у скляну ємність, накрийте поліетиленовою кришкою і відправте в холодильник на 2 години. Використовуйте масло з авокадо для приготування соусів, додавайте в каші, макарони та овочеві страви замість вершкового масла, готуйте з ним бутерброди з рибою, м'ясом чи овочами. У будь-якому випадку вийде смачна та корисна страва.
Смачного!
Приготуйте також смачні та дуже апетитні закуски на Старий Новий рік. У рецептах можна сміливо використовувати олію з авокадо.