Вживання неякісної риби може призвести до непоправних наслідків. Продукти мають бути не тільки смачними, а й корисними. Однак деякі продавці, щоб покращити вид товару або його об'єм, додають до червоної риби барвники, желатин і навіть розчинник. Ми вирішили розповісти, як на запах та зовнішній вигляд визначити якісний продукт.
Як визначити справжню та свіжу червону рибу?
Враховуючи, що той же лосось, сьомга і форель - не дешева риба, купувати зіпсований продукт ой як не хочеться. Визначити якість риби можна за її зовнішнім виглядом, а також на запах.
Фарбована / натуральна
Колір червоної риби не повинен бути яскраво-жовтогарячим, інакше це може говорити про те, що до неї додані барвники. Також колір не повинен бути однорідним, тому що у лосося, сьомги та форелі добре видно жирові прошарки та кістки. Справжня червона риба має ніжно-рожевий відтінок, іноді навіть трохи сіруватий.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо на рибі немає жирових прошарків, це може бути звичайна біла риба з барвником.
Поверхня зрізу стейка не повинна бути білою і глянсовою, інакше це говорить про те, що у продукт додали желатин.
Як не дивно, риба має пахнути рибою. Тобто у неї повинен бути виражений запах, проте якщо продукт видає різкий морський запах, це може говорити про те, що він вже почав псуватися, а його вимочили в розчині йоду.
У жодному разі не можна купувати солону чи копчену рибу у вакуумі, у якої закінчується термін придатності. Це може призвести навіть до смерті.
Нагадаємо, ми розповідали, як зробити фруктові чіпси без електросушарки: швидкий і легкий спосіб із підручних засобів