Today.ua

Медики розповіли, кому категорично заборонено їсти малину

Почався сезон малини, і ягода активно з'являється в супермаркетах і на ринках. Це дуже корисний продукт, багатий різними вітамінами і мінералами. Однак їсти його можна не всім. Лікар-дієтолог розповіла, кому краще відмовитися від вживання малини.

Спеціаліст Ольга Корабльова розповіла, що дорослій людині без шкоди для здоров'я можна з'їдати до 400 грамів малини на день. Однак деяким варто утриматися від її вживання взагалі. Ягоди можуть завдати шкоди людям з хворобою і загостренням шлунково-кишкового тракту, наприклад, гастриту і виразки. З огляду на те, що малина - сечогінна, вона протипоказана тим, у кого є проблеми з нирками.

Відмовитися від малини варто тим, хто намагається схуднути, оскільки вона підвищує апетит. За словами дієтолога, якщо ви вирішили знизити калорійність денного раціону, то потрібно тимчасово виключити ягоду з раціону, або вживати її з натуральним або грецьким йогуртом, або м'яким сиром. Також малина є сильним алергеном, і її не рекомендується вживати тим, у кого проявляється алергічна реакція на іншу ягоду, наприклад, полуницю.

Нагадаємо, лікарі назвали шкідливу кашу, яку не можна їсти кожен день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ