Немає нічого кращого за лаваш приготовлений власними руками. Насправді цей процес не такий важкий, як може здатися. Пропонуємо спробувати приготувати прісний білий хліб всього з трьох інгредієнтів.
Тонкий лаваш із трьох інгредієнтів – рецепт
Складові:
- 200 г борошна
- 10 мл окропу
- 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Просіюємо борошно. Додаємо сіль (на смак) та перемішуємо.
- Усередині миски з борошном робимо невелике заглиблення, поступово вливаючи окріп, замішуємо тісто. Додаємо олію.
- Тісто має вийти м'яким та еластичним. Скочуємо його в кульку, обертаємо пакетом або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на пів години.
- Після закінчення часу дістаємо тісто і трохи вимішуємо.
- Розділяємо на шість рівних частин і розкочуємо.
- На розігріту сковороду з товстим дном викладаємо коржики та обсмажуємо по хвилині з кожного боку.
- Готові лаваші викладаємо один на одного, змащуючи зверху гарячою водою.
- Накриваємо харчовою плівкою або рушником і даємо настоятися одну годину.
Подавати лаваш можна замість хліба або робити рулетики з різною начинкою.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам спробувати хрусткі грінки з яйцем та помідором. Кулінари розкрили п'ять секретів приготування ідеального сніданку.