Today.ua

Вирощування зелені у відкритому ґрунті: коли сіяти насіння, щоб отримати хороший урожай

Вирощування пряної зелені на присадибній ділянці не вимагає особливого клопоту. Щоб кріп, петрушка, кінза та базилік росли пишними кущами, потрібно вчасно посіяти насіння у ґрунт.

Гілочки свіжої зелені – незамінний інгредієнт для більшості перших та других страв, салатів та закусок. У листі та стеблах петрушки, кропу, кінзи, чебрецю та інших пряних рослин міститься величезна кількість корисних для здоров'я вітамінів та мікроелементів. При цьому вирощувати зелень зовсім не складно.

Насіння петрушки та кінзи бажано посіяти у ґрунт на глибину близько 1-2 см до кінця квітня. Вибирайте для цього грядку, яка захищена від протягів. Накрийте засіяну ділянку плівкою, яку потрібно зняти після того, як з'являться перші сходи. Кріп і чебрець рекомендують сіяти у березні-квітні. Насінням можна засіяти окрему грядку, а можна визначити їм місце на узбіччях стежок або між кущами інших рослин на городі. Щавель любить родючий ґрунт.

Насіння щавлю можна посіяти провесною, як тільки зійде сніг, а можна і пізніше. Але пам'ятайте, що рослина любить холодний ґрунт.

Дізнайтеся також, як виростити зелену цибулю на підвіконні. Два експрес-методи, які дозволять швидко отримати чудові врожаї вітамінної зелені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ