У ніч із 13 на 14 січня прийнято зустрічати Старий Новий рік. У народі кажуть, що саме це свято є чарівним, коли всі загадані бажання збуваються. На стіл слід поставити дванадцять найсмачніших страв. Пропонуємо вам приготувати нові закуски до святкового столу.
Профітролі нашвидкуруч
Інгредієнти:
- 250 г листкового бездрожжевого тіста
- 1 огірок свіжий
- 0,3 пучка свіжої зелені
- 150 г сирного сиру
- 150 г філе червоної слабосолоної риби
Спосіб приготування:
Тісто злегка розкачати, нарізати невеликими квадратиками. Запекти в духовці при 180-200 градусах до золотистого кольору і остудити. Рибу, огірки та зелень дрібно наріжте, змішайте із сирним сиром, перемішайте. У заготовках із тіста зробіть надрізи з боків, щоб вийшли "черепашки", наповніть начинкою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Грибні закусочні мафіни
Інгредієнти:
- 450 г курячого філе
- 150 г печериць
- 1 яйце
- 30 г кропу
- 3 часточки часнику
- 50 мл йогурту без добавок
- 50 г сиру
- Сіль та прянощі за смаком
Спосіб приготування:
Сиру курячу грудку поріжте дрібними кубиками, додайте подрібнений кріп дрібно нарізати, яйце, сіль, прянощі. Цілі печериці вимийте, посипте сіллю та перцем. У форми для мафінів розкладіть м'ясну суміш, у центр вставте гриби, змастіть йогуртом і посипте тертим сиром. Готуйте 20 хвилин у духовці.
Крокети з куркою
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 1 ч. л. солі
- 20 г ізюму
- 1 цибулина
- 1 варене яйце
- 400 г відвареного філе курки
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 гілочки петрушки
- 0,25 ч. л. сушеного чебрецю
- 1 ст. л. м'ясного бульйону
- 1 жовток
- 2-3 ст. л. кукурудзяного борошна
Спосіб приготування:
Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Процідіть, додайте жовток і розімніть у пюре. Обсмажте на вершковому маслі цибулю до прозорості, всипте рубану зелень, чебрець, родзинки, влийте бульйон. Додайте в сковороду дрібно порізані варені яйця та м'ясо. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
Змоченими водою руками сформуйте з м'ясної начинки невеликі кульки, покладіть у центр коржика з картопляного пюре і з'єднайте краї. Акуратно прокатайте між долонями. Обваляйте в кукурудзяному борошні, обсмажте в маслі до золотистої скоринки.
Смачного!
Приготуйте також картопляні кульки із сиром. Простий рецепт пікантної закуски на святковий та повсякденний стіл.