Смак запеченої картоплі незрівнянний ні з чим, і він моментально повертає нас додому, де б ми не знаходилися. Євген Клопотенко напередодні Великодня поділився смачним та швидким рецептом приготування картоплі з кукурудзою та сиром, яка ідеально підійде як для свята, так і на кожен день.
"Будемо готувати з вами відчуття дому. Це, знаєте, коли печена картопелька і світ нібито такий, як у дитинстві. Бо картопля, як на мене, працює психологічно так само, як і хліб. Вона про щось тепле і зрозуміле. Така собі гастрономічна стабільність. Є картопля, значить, все гуд", - наголосив український кулінар та переможець шоу "МастерШеф".
Запечена картопля з кукурудзою та сиром – рецепт до свята Великодня та на кожен день
Складові:
- 5 картоплин (середнього розміру)
- 50 г вершкового масла
- 180 г твердого сиру
- 150 г консервованої кукурудзи
- Петрушка
- Сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Картоплю добре вимити, висушити і кожну окремо обернути у фольгу і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1 години 20 хвилин. Важливо, щоб картопля була приблизно одного розміру, щоб все підготувалося. Залежно від розміру картоплі, яку ви вибрали, потрібно підбирати її кількість і час приготування (воно може бути меншим або більшим, ніж у рецепті).
- Готову картоплю дістаємо з фольги та залишаємо остигати. Ложкою дістаємо серединку, залишаючи цілу основу картоплі.
- Картопляну м'якоть змішуємо з вершковим маслом, сиром, кукурудзою та петрушкою. Додаємо сіль та перець – перемішуємо.
- Повертаємо начинку у формочки з картоплі, ложкою потрібно плескати щільніше всередину.
- Зверху посипаємо сиром і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати шоколадну паску-мус без випічки - швидкий та смачний рецепт традиційної страви на Великдень.