Today.ua

Запечена картопля з сиром на Новий рік: рецепт смачної святкової страви за півгодини

Рум'яна картопля, запечена з сиром у духовці, - це один із найкращих варіантів святкової страви. На його приготування піде не більше півгодини, зате результат завжди виходить чудовим.

Запечена картопля з сиром на Новий рік

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Картоплю промийте щіткою під проточною водою, щоб видалити весь бруд. Складіть у каструлю, залийте водою та варіть напівготовності. Щоб картопля швидше захолола, залийте холодною водою на пару хвилин.

Кожну картоплину розріжте вздовж навпіл, чайною ложкою вискребіть частину м'якоті, щоб вийшла подоба "човника". Фету розімніть вилкою, додайте натертий на тертці твердий сир. Пару столових ложок тертого сиру відставте убік. У суміш сирів додайте картопляну м'якоть, подрібнений часник, зелену цибулю та чебрець. Приправте до смаку улюбленими прянощами і перемішайте.

Форму для випікання злегка змастіть олією, розкладіть картопляні "човники", наповнені сирною начинкою. Запікайте при 200 градусах близько 15-20 хвилин. Потім посипте картоплю сиром, що залишився, і знову поставте форму в духовку на хвилин п'ять.

Подавайте запечену з сиром гарячу картоплю. Страва виходить дуже апетитним на вигляд і чудово поєднується з усіма новорічними частуваннями.

Смачного!

Приготуйте також до новорічного столу салат "Шуба" із червоною рибою замість оселедця. Закуска вийде дуже смачною та святковою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ