Запечена в духовці курка - одна з головних страв для новорічного столу. Якщо додати в маринад секретний інгредієнт, то блюдо вийде соковитим усередині і з рум'яною скоринкою зовні.
Для початку підготуйте тушку курки, видаліть залишки пір'я та нутрощів, ретельно вимийте та обсушіть паперовими рушниками. Потім зробіть маринад і додайте трохи розпушувача для тесту. Цей секретний інгредієнт додасть готовій страві ніжності, соковитості, а скоринка вийде золотистою та хрусткою.
Запечена курка у лимонно-часниковому маринаді
Інгредієнти:
- 1 курка (близько 2 кг)
- 1 лимон
- 5 часточок часнику
- 7 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. хмелі-сунелі
- 1 ч. л. розпушувача для тіста
- Сіль та мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
З лимона слід вичавити сік разом з м’якоттю, змішати з дрібно нарізаною цедрою. Додайте подрібнений часник, 6 ст. л. оливкової олії, сіль та приправи. Наприкінці всипте розпушувач для тесту, швидко перемішайте і натріть отриманим маринадом курку всередині та зовні. Приберіть тушку в холодильник на ніч.
За пару годин до новорічного застілля дістаньте курку з холодильника, очистіть від залишків маринаду, змастіть рослинною олією, що залишилося, і відправте запікатися.
Смачного!
Дізнайтесь також, як швидко приготувати смачне картопляне пюре. Страву можна подати на Новий рік як гарнір до запеченої курочки.