Запечена курка на Новий рік буде соковитою та рум'яною, якщо додати до маринаду секретний інгредієнт

Автор: Шевченко Лилия

Запечена в духовці курка - одна з головних страв для новорічного столу. Якщо додати в маринад секретний інгредієнт, то блюдо вийде соковитим усередині і з рум'яною скоринкою зовні.

Запечена курка на Новий рік буде соковитою та рум'яною, якщо додати до маринаду секретний інгредієнт - today.ua

Для початку підготуйте тушку курки, видаліть залишки пір'я та нутрощів, ретельно вимийте та обсушіть паперовими рушниками. Потім зробіть маринад і додайте трохи розпушувача для тесту. Цей секретний інгредієнт додасть готовій страві ніжності, соковитості, а скоринка вийде золотистою та хрусткою.

Запечена курка у лимонно-часниковому маринаді

Інгредієнти:

  • 1 курка (близько 2 кг)
  • 1 лимон
  • 5 часточок часнику
  • 7 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

З лимона слід вичавити сік разом з м’якоттю, змішати з дрібно нарізаною цедрою. Додайте подрібнений часник, 6 ст. л. оливкової олії, сіль та приправи. Запечена курка на Новий рік буде соковитою та рум'яною, якщо додати до маринаду секретний інгредієнт Наприкінці всипте розпушувач для тесту, швидко перемішайте і натріть отриманим маринадом курку всередині та зовні. Приберіть тушку в холодильник на ніч.

За пару годин до новорічного застілля дістаньте курку з холодильника, очистіть від залишків маринаду, змастіть рослинною олією, що залишилося, і відправте запікатися.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтесь також, як швидко приготувати смачне картопляне пюре. Страву можна подати на Новий рік як гарнір до запеченої курочки.

Головне