Запечена молода картопля - одна з найпопулярніших страв у весняно-літній період. Запекти картоплю можна на мангалі або в духовці. Дивного аромату страві додасть дрібка чебрецю.
Молода картопля, запечена з салом
Інгредієнти:
- 800 г молодої картоплі
- 85 г сала
- 10 г чебрецю
- Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю вимийте і висушіть паперовими серветками. Очищати від шкірки не потрібно. Наріжте підготовлені коренеплоди тонкими кружальцями (0,5 - 1 см завтовшки).
Складіть нарізану молоду картоплю в глибоку миску, посоліть і поперчіть за смаком, додайте подрібнений чебрець (свіжий або сушений). Перемішайте так, щоб спеції з усіх боків покрили кружечки картоплі.
Нанизуйте на шампури або шпажки, чергуючи картопля і сало. Потім оберніть кожен шампур з скибочками сала і картоплі в лист фольги, щільно зафіксувавши края, щоб жир і сік залишалися всередині, коли блюдо запікатиметься.
Смажте "шашлик" з сала та картоплі на мангалі хвилин 20, в духовці - близько 35-40 хвилин. Потім приберіть фольгу і підрум'яньте картоплю протягом 10 хвилин.
Смачного!
Приготуйте також справжній кавказький шашлик за давнім рецептом. М'ясо виходить соковитим і смачним, а соус додасть йому пікантності.