Справжній кавказький шашлик за секретним рецептом древніх горців

Автор: Шевченко Лилия

Існує думка, що справжній шашлик готують тільки на Кавказі. Насправді, якщо знати точний рецепт і деякі секрети давніх горян, то приготувати смачний кавказький шашлик зможе кожен.

Справжній кавказький шашлик за секретним рецептом древніх горців - today.ua

Класичний кавказький шашлик

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичої вирізки
  • 3 цибулини
  • 12 - 15 г солі
  • 0,5 ч. Л. меленого чорного перцю
  • Для соусу сацебелі:
  • 200 г помідорів
  • 70 мл води
  • 7 г сухої аджики
  • 1 часточка часнику
  • 1 пучок свіжої кінзи
  • Сіль і цукор за смаком
  • Приправи хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, коріандр за смаком

Спосіб приготування:

Свіже м'ясо вимийте і висушіть, поріжте на шматочки розміром близько 4 см. Складіть в глибоку ємність.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Цибулю наріжте кільцями, поперчіть і посоліть, коли овоч пустить сік, перекладіть всю масу разом з рідиною в миску з м'ясом і перемішайте. Залиште маринуватися на пару годин в холодному місці.

Справжній кавказький шашлик за секретним рецептом древніх горців Нанижіть шматочки яловичини на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. Смажте на вугіллі до готовності.

Поки шашлик смажиться, приготуйте сосу. Для цього очистіть томати від шкірки і подрібніть в пюре за допомогою блендера. Змішайте з подрібненим часником, водою, спеціями. Варіть на слабкому вогні хвилин 20.

Готовий соус остудіть і перемішайте з дрібно порізаної кінзою. Подавайте кавказький шашлик, рясно поливши соусом сацебелі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся також, як правильно готувати вірменський шашлик. Рецепт маринаду варто записати, оскільки він робить м'ясо надзвичайно смачним.