Today.ua

Захистить від раку і зцілить печінку: названо найкорисніший трав'яний чай

Чаї та настої з цілющих трав дуже корисні для здоров'я людини. Медики розповіли, який напій захистить і оздоровить печінку, а також стане відмінною профілактикою онкології.

Вчені з'ясували, що чай з кульбаби є одним з найбільш корисних для здоров'я. Заварювати окропом можна листя, жовті квіти і коріння рослини. Такий напій містить велику кількість вітаміну С, а також фосфору, магнію, заліза, цинку і калію.

Регулярне вживання чаю з кульбаби збільшує в печінці рівень детоксифікуючого ферменту, завдяки чому печінка працює більш ефективно, але в щадному режимі.

Чай з кульбаби перешкоджає утворенню каменів в жовчному міхурі, сприяє виведенню жовчі з печінки, допомагає організму ефективніше засвоювати жир. Антиоксиданти, якими багатий чай з кульбаби, уповільнює окислювальний процес в організмі, знижує ризик розвитку пухлин, омолоджує організм.

У 2016 році група зарубіжних вчених опублікували в Oncotarget результати масштабного дослідження, в ході якого їм вдалося довести протираковий потенціал кульбаби. Виявилося, що в коренях кульбаби містяться речовини, які здатні знищувати ракові клітини.

Нагадаємо, раніше медики назвали п'ять продуктів харчування, які викликають головний біль. Приберіть це зі свого столу!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ