Смажена картопля з грибами на сковороді: рецепт найпопулярнішої та смачної вечері

Автор: Шевченко Лилия

Ароматна та апетитна смажена картопля з грибами – це страва, яка підійде для сімейної чи святкової трапези. Готується дуже просто та швидко.

Смажена картопля з грибами на сковороді: рецепт найпопулярнішої та смачної вечері - today.ua

Смажена картопля з грибами на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г печериць
  • 1 велика цибулина
  • Сіль та прянощі за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Спосіб приготування:

Картопля необхідно очистити від шкірки і вимити. Потім кожну бульбу промокніть з усіх боків паперовими рушниками, щоб забрати зайву вологу. Наріжте картоплю соломкою, перекладіть у друшляк, промийте під проточною водою і повністю дайте стекти волозі.

Популярні зараз

Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН

Очищену від лушпиння цибулю наріжте тонкими півкільцями, печериці поріжте пластинками або скибочками бажаного розміру. Смажена картопля з грибами на сковороді: рецепт найпопулярнішої та смачної вечері Поставте сковороду на середній вогонь, налийте олію і дочекайтеся, поки вона добре розігріється. Всипте в сковороду цибулю, обсмажуйте до прозорого стану. Потім додайте печериці, смажте, помішуючи дерев'яною лопаткою, гриби повинні трохи змінити колір.

На це піде трохи більше п'яти хвилин. Перекладіть до грибів підготовлену картоплю, ретельно перемішайте та готуйте на середньому вогні близько 20 хвилин без кришки. Періодично картопля з грибами слід перемішувати. Коли картопля буде готова, приправте її до смаку сіллю та прянощами.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також запечену картоплю з начинкою із сала або грибів. Рецепт страви для всієї родини дуже простий та швидкий.

Головне