Смачнішої страви, ніж смажені кабачки з грибами під ніжним вершковим соусом, складно уявити. Рецепт простий і доступний, але при цьому відмінно підійде навіть для святкового застілля.
Смажені кабачки з грибами
Інгредієнти:
- 1-2 молодих кабачка
- 0,5 кг грибів
- 150 мл вершків
- 100 мл води або бульйону
- 3 ст. л. соняшникової олії без запаху
- Сіль і мелений перець чилі за смаком
- 1 ч. л. крохмалю
- щіпка цукру
- 1 пучок зеленої цибулі
Спосіб приготування:
Кабачки поріжте кружальцями, гриби розріжте на чотири частини. Перемішайте і обсмажте на розігрітій олії. Смажити потрібно на сильному вогні до рум'яної скоринки, постійно помішуючи.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У великій сковороді розігріти олію і обсмажити кабачки з грибами на сильному вогні до рум'яної скоринки, безперервно помішуючи. Тим часом, доведіть до кипіння воду або бульйон в сотейнику, влийте тонкою цівкою змішані з крохмалем вершки. Варіть на мінімальному вогні до зменшення рідини в обсязі. Додайте в вершковий соус дрібно нарізану цибулю, цукор і трохи улюблених спецій. Посоліть за смаком. Перемішайте і зніміть з вогню.
Обсмажені гриби з кабачками перекладіть на красиве блюдо, полийте соусом і подавайте до столу.
Смачного!
Приготуйте також дуже смачний омлет по-гавайски. Рецепт екзотичної яєчної страви, яка смачніша за піцу.