Тушкована капуста - ситна та поживна страва, яку можна подавати до столу як окремо, так і з будь-яким гарніром. Капуста добре поєднується з м'ясом, грибами, крупами, тощо. У військовий час замість м'яса в капусту можна додати звичайну тушонку, яка точно знайдеться у кожного вдома.
Щоб тушкована капуста вийшла соковитішою, краще змішати свіжу капусту з квашеною.
Тушкована капуста з тушонкою
Інгредієнти:
- капуста – 900 г
- морква – 1 штука
- цибуля – 1 шт
- тушонка - 1 банка
- сіль, перець - за смаком
Моркву натріть на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями.
Обсмажте овочі до м'якості.
Свіжу капусту дрібно наріжте, квашену капусту процідіть від соку. Додайте капусту в сковороду, долийте трохи води та тушкуйте на слабкому вогні протягом години.
Коли капуста вже буде м'якою та готовою, змішайте її з тушонкою. За смаком посоліть і поперчіть.
Страва готова. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пікантну тушковану капусту по-німецьки.