Today.ua

Чи можна їсти сало щодня: учені спростували головний міф

Сало – один із найбільш уживаних українцями продуктів. Проте досі не було чіткої відповіді, чи можна його вживати щодня. Любителі сала стверджують, що можуть їсти його на сніданок, обід і вечерю, при цьому залишаючись здоровими й бадьорими. Їхні опоненти заперечують, що сало – це гори холестерину, який забиває судини. Втім, як стверджують учені, істина знаходиться посередині.

Про користь сала, а також про його добову норму споживання розповіла у своєму Instagram дієтолог Оксана Скіталінська.

Багато українців не можуть прожити без сала і дня. Не випадково його порівнюють із головним українським наркотиком. Із салом роблять бутерброди, його використовують як доповнення до різних страв, коптять і запікають. Втім, медики кажуть, що сало найкорисніше вживати саме в сирому вигляді. При цьому можна надати йому гостроти гірчицею, хроном або перцем.

Отже, чим корисне сало?

Проте всі корисні властивості цього продукту не означають, що сало щодня можна їсти у необмежених кількостях. Втім, і відмовлятися від щоденного вживання цього продукту не варто. Не варто слухати порадників, які лякають любителів українського наркотику горами холестерину в судинах та ожирінням. Просто в усьому потрібно знати міру.

Щоденна рекомендована норма сала не повинна перевищувати в обсязі 1/3-1/2 сірникової коробки. У такому обсязі воно піде на користь організму та сприятиме гарному самопочуттю.

Нагадаємо, сало також можна замаринувати. Мариноване сало не залишиться без уваги на святковому столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ