Паштет із сала - дуже проста страва, доступна у приготуванні навіть кулінарному дилетанту. Мало того, що вона вимагає мінімум інгредієнтів, вона ще й готується дуже швидко.
Її легко можна приготувати у перерві між умиванням та ранковим макіяжем (чоловікам можна друге упустити). Однак для того, аби паштет із сала вийшов вдалим і порадував ваші смакові рецептори, потрібно, перш за все, правильно вибрати сало.
Вибір сала - мистецтво, яким може оволодіти кожен
Правильно вибране сало - це три чверті успіху майбутньої страви. Якщо продукт буде неякісний, то, як не старайся, а нічого путнього з нього не вийде.
Отже, в першу чергу слід звернути увагу, щоби на туші, з якої ви купуєте сало, стояло клеймо. Це означає, що свинина перевірена в лабораторії, і є надія, що тварина померла не від хвороб і старості.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Є три головні критерії, за якими варто орієнтуватися при виборі сала
Товщина сала має бути від 3 до 6 сантиметрів. Якщо вона менша, значить тварина погано харчувалася. Та й, зрештою, яке сало - менше 3 см завтовшки? Якщо товщина сала перевищує 6 см, то вже є підозра, що свиню ростили довго, і вона, м'яко кажучи, вже була немолода. Колір сала - ще один важливий критерій. Воно має бути сніжно-білим або ніжно-рожевим. Це говорить про те, що свинка не була старою. Якщо сало жовте, то це свідчить про похилий вік свині або про те, що вам намагаються продати сало некастрованого кнура. А бурхливе сексуальне життя, кажуть, ще нікого смачнішим не робило. При цьому потрібно звертати увагу ще й на шкурку сала. Вона повинна бути без щетини і світлою. Якщо шкурка темна, то це - ознака неякісного продукту.
Запах сала. Запам'ятайте: якісне сало не повинно пахнути нічим. Ну максимум - у нього має бути ледь вловимий аромат свіжості. Якщо сало має запах сечовини, то його брати не варто. Саме з цієї причини фахівці не рекомендують брати заморожене сало, адже його запах дуже важко вловити.
Усе! Продукт обраний і можна приступати до приготування страви.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування паштету із сала:
- сало - 100 г;
- часник -2 зубки (кількість можна змінювати в залежності від уподобань);
- сіль і перець за смаком;
- кріп - 5 г (тут цілком можна замінити свіжий зелений кріп меленими зернами, тоді його потрібно менше).
Приготування
Сало нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і розрізаємо навпіл кожен зубок. Вимитий кріп дрібно нарізаємо. Все це закидаємо в блендер і додаємо туди сіль та перець. Включаємо блендер, і через хвилину наш паштет готовий.
... І хто сказав, що бутерброд із салом недоречний з чаєм?
Нагадаємо, сало радять їсти навіть тим, хто ретельно стежить за фігурою. Дієта зі щоденниою скибочкою сала здасться вам більш оптимістичною, ніж дієта зовсім без нього.