Помідори на зиму без оцту: рецепт смачних томатів для всієї родини

Автор: Марченко Любов

Виключно смачні помідори на зиму можна приготувати без оцту. Оцет, який традиційно використовується в заготовках як консервант, легко може бути замінений іншим інгредієнтом.

Помідори на зиму без оцту: рецепт смачних томатів для всієї родини - today.ua

Серпень - пора активних заготовок на зиму. І, незважаючи на те, що зараз у магазинах все є, багато господинь все ж воліють за краще робити свої заготовки на зиму. По-перше, не пропадати ж урожаю, дбайливо вирощеному на дачі або присадибній ділянці. І по-друге, не в образу виробникам, домашнє нерідко виявляється смачніше ніж магазинне. Можливо тому, що в нього вкладають душу.

Втім, душа-душею, а інгредієнти для консервації ніхто не скасовував. Зокрема - оцет. А ось замінити його цілком можливо. Один із таких замінників - лимонна кислота. Вона - для тих, хто не любить запах оцту, або кому він протипоказаний лікарями. Помідори на зиму без оцту виходять виключно смачними, в міру солодкуватими і без характерного запаху оцту.

Для приготування трилітрової банки помідорів на зиму знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 кг томатів (скільки влізе в трилітрову банку. Укладати їх потрібно щільно, але без зусиль);
  • 5 cт. л. цукру з вершком;
  • 2 cт. л. cолі бeз вершка;
  • 1 ч.л. лимонної киcлoти.

Помідори на зиму без оцту: рецепт смачних томатів для всієї родини Спеції:

Популярні зараз

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

  • часник 2-3 зyбчика;
  • перець гoрошком;
  • гвoздика;
  • кopиця шматочкaми.

Уже зі складу очевидно, що при такій заготівлі помідорів на зиму роль консерванту бере на себе лимонна кислота.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Технологія приготування

  • Помідори ретельно миємо, даємо стекти воді і укладаємо всі інгредієнти, крім солі, цукру і лимонної кислоти, в попередньо стерилізовані банки.
  • Заливаємо банку з помідорами до країв крутим окропом і даємо йому охолонути до теплого стану.
  • Потім цей же окріп зливаємо в каструльку і ставимо його знову кип'ятити.
  • Тим часом, в банку без води додаємо за рецептом сіль, цукор і лимонну кислоту. Коли вода знову закипить, заливаємо помідори в банці знову окропом і тут же закриваємо банку ключем для консервування.

Такі помідори на зиму зберігають свій солодкуватий смак і виходять менш гострими. Таким чином, їх можна вживати людям з проблемами органів травлення. Та й просто гурманам, які не люблять запаху оцту.

Нагадаємо, досвідчені городники поділилися, як збільшити врожайність помідорів і домогтися їх швидшого дозрівання.

Головне