Today.ua

Помідори на зиму без оцту: рецепт смачних томатів для всієї родини

Виключно смачні помідори на зиму можна приготувати без оцту. Оцет, який традиційно використовується в заготовках як консервант, легко може бути замінений іншим інгредієнтом.

Серпень - пора активних заготовок на зиму. І, незважаючи на те, що зараз у магазинах все є, багато господинь все ж воліють за краще робити свої заготовки на зиму. По-перше, не пропадати ж урожаю, дбайливо вирощеному на дачі або присадибній ділянці. І по-друге, не в образу виробникам, домашнє нерідко виявляється смачніше ніж магазинне. Можливо тому, що в нього вкладають душу.

Втім, душа-душею, а інгредієнти для консервації ніхто не скасовував. Зокрема - оцет. А ось замінити його цілком можливо. Один із таких замінників - лимонна кислота. Вона - для тих, хто не любить запах оцту, або кому він протипоказаний лікарями. Помідори на зиму без оцту виходять виключно смачними, в міру солодкуватими і без характерного запаху оцту.

Для приготування трилітрової банки помідорів на зиму знадобляться такі інгредієнти:

Спеції:

Уже зі складу очевидно, що при такій заготівлі помідорів на зиму роль консерванту бере на себе лимонна кислота.

Технологія приготування

Такі помідори на зиму зберігають свій солодкуватий смак і виходять менш гострими. Таким чином, їх можна вживати людям з проблемами органів травлення. Та й просто гурманам, які не люблять запаху оцту.

Нагадаємо, досвідчені городники поділилися, як збільшити врожайність помідорів і домогтися їх швидшого дозрівання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ